zaterdag 18 augustus 2012

Eerste tegenvallers


Einsturzende Altbauten

Onze hooizolder bevindt zich boven de koeienstal en bevat jaren oud hooi. Om het dak te maken moet er een steiger komen in de schuur en daarom moet het hooi aan de kant. Met behulp van Fabian en Jerry is dit klusje snel geklaard. Op het laatst zakt Jerry met een been door een gat in de vloer, gelukkig gat dit net nog net goed en vallen er geen gewonden. Daarna wilde ik het gat afdekken met een plank en zakt er plots een nog veel groter deel van de vloer weg. Gaat ook nog net goed, maar nu hebben we dus een gapend gat en verder concluderen we dat de hooizolder / koestal voorlopig niet veilig is. Om de boel te stabliseren hebben we nog een stut geplaatst in de hoop dat het allemaal niet erger wordt.
De stut 


Het "man" gat. 
Gezien het feit dat het complete dak van de hooizolder ook op het boogdak van koestal rust vanwege ondoordachte sloopwerkzaamheden van de vorige bewoner zitten, en het feit dat het boogdak erg verzwakt is door jaren lekkage, zitten we nu dus met een enigsinds gevaarlijke situatie die pas opgelost wordt als het dak wordt vernieuwd. Daar wordt een mens niet blij van. Maar ja, het kon ook niet anders dat alles maar van een leien dakje gaat, tegenvallers bij dit soort projecten horen er nu eenmaal bij.

Hoosbui

Na twee en halve week zon en droogte kwam de onvermijdelijke onweer met hoosbuien. Liters water kwamen er naar beneden en ook naar binnen. De handige opblaas zwembadjes vangen heel wat water op, maar door de sterke wind komt de regen nu ook op geheel nieuwe plekken met stralen naar binnen. Tussen twee en drie 's nachts zijn Bert ik druk bezig nieuwe emmers en zwembadjes te plaatsen op de eerste en tweede verdieping, daarna houdt de regen weer op. 's Morgen blijkt ook water onder de achterdeur naar binnen is gelopen wat voor een grote plas in de kelder zorgt.  Kan niet wachten tot het nieuwe dak wordt geplaatst, zoals het er nu naar uit zit gaat dat in september gebeuren. Zolang de boel niet waterdicht is, valt er nog niet echt iets serieus aan de opbouw te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google+