zondag 12 augustus 2012

Bezoek van de Graaf

 

Toen het Gasthaus aan ons verkocht is heeft onze Duitse buurman Heinz een brief geschreven aan de graaf: "Henning Graf von Kanitz", met daarin het verzoek een paar bomen te doneren aan de Hollanders die het aandurven het oude huis te redden. De graaf bezit duizenden hectaren bos  rond het dorp Stünzel, en zijn voorvaderen hebben het dorp 301 jaar geleden gesticht . De graaf vindt dit een goed plan en nu krijgen wij dus twee complete bomen die verzaagd zullen worden tot hout voor het te vernieuwen dak.

Om dit allemaal officieel te maken kwam de graaf op bezoek en ter plekke te bekijken hoe het huis er voor staat en even kennis te maken met de Hollanders. De graaf blijkt een zeer geïnteresseerde man en wil graag alles zien en een rondleiding door het huis. Allerlei details zet hij op de foto en verder is hij blij dat we het huis opknappen en in zijn waarde laten.

De bomen worden gedoneerd aan een zagerij en wij geven aan de zagerij de maten van de planken/latten door. Zij zagen dan de bestelling  van oud hout zodat wij enigszins uitgewerkt hout krijgen. Verder worden de vervoerskosten verrekend in hout en gebeurd dit alles dus met gesloten beurzen.

Al met al erg leuk om zoiets mee te maken, we zijn echt terecht gekomen in een heel bijzonder dorp met bijzonder lieve en aardige mensen. 

Google+