donderdag 12 april 2018

Hoe de verf weer naar beneden komt in kamer 1 en 2

Nieuw retro behangetje
Het is al een tijdje stil op deze blog, dat komt niet omdat er niks gebeurd, maar omdat ik bezig ben de blog te migreren naar een modern platform. Dit blijkt echter een beetje een mega klus en heb daardoor al een tijdje geen nieuwe artikelen gemaakt. Maar omdat er toch nog wel een en ander gebeurd nu even een kort artikeltje.

We zijn sinds februari nog een aantal maal geweest om te stoken tijdens het laatste stukje horror winter en om te klussen in kamer 1 en 2.  Deze kamers worden erg mooi, maar op een of andere manier wil de kalkverf niet overal hechten aan de muur en zelfs na intensief schoonmaken en nogmaals opnieuw verven ligt een paar weel later de kalk weer op de grond terwijl het aanvankelijk wel vast leek te zitten.

De kamers dienen alleen nog afgeverfd te worden, het behang zit er inmiddels ook op in beide kamers. Aanvankelijk zat er een retro behangetje op, maar later hebben we toch maar besloten beide kamers een moderner nieuw behangetje in retro stijl te geven. Nu het eindelijk weer warmer is en de ramen weer open kunnen, kunnen ook de kozijnen afgeverfd worden. We kiezen hiervoor de originele oude kleuren, deze kleuren zitten al op de deuren en na schoonmaken glanzen ze weer helemaal. Gordijnrails en lampen hangen ook al, dus in gebruikname is niet ver meer weg.

Afvallende klakverf, wat doe je er aan ?




Morgen komt de Siegener Zeitung, ze willen graag weten hoe het met de biomeiler gaat. Nou ik kan vertellen dat het ding nog steeds rond 30C water levert.

Momenteel geef ik hem flink wat rust en hoop dat hij weer richting de 40C gaat, zo bijzonder zijn want hij heeft al twee winters dienst gedaan.

In Nederland mocht ik het biomeilervirus toelichten in Down To Earth magazine, leuk om mee te maken dat het biomeiler idee inmiddels landelijk bekend is en biomeiler al bijna een nieuw Nederlands woord is geworden.



Vraag niet hoe, maar ook de zonnecollector hebben we tijdens
de strenge vorst aan de praat gekregen.
Die doet dus nu ook mee in de warmtevoorziening.






2 opmerkingen:

  1. Wat een grote klus. Respect dat jullie dit aandurven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank! Heb deze blog verhuisd, lees het vervolg op http://stunzel.nl
    Groeten Frank

    BeantwoordenVerwijderen

Google+