zondag 14 mei 2017

Kamer 1, net op tijd een grote fout voorkomen

Uiteindelijke opstelling
Soms zijn we lui en werken we op gevoel, het beoogde badkamertje in kamer 1 zou slechts één meter breed worden met aan de ene kant een douchebak, aan de andere kant een hangtoilet, in het midden dan nog een klein wasbakje en een schuifdeur. Links van deze ruimte kan dan net een koelkast en daarnaast het aanrecht, past allemaal net..... niet dus.

Afgelopen weekend zijn we begonnen met het plaatsen van de balkjes die de afscheidingsmuur zou moeten worden. Eerst eindeloos gediscussieerd of we een links- of rechtsschuivende schuifdeur moeten doen, of toch maar een draaideur? Uiteindelijk blijkt een schuifdeur heel veel werk en besluiten we toch maar een draaideur te gaan plaatsen, of toch maar schuif.. nee draai,  punt!

Na een dag passen en meten staan de balken op de plek en kom ik helaas tot de conclusie dat het min of meer onmogelijk is om op de WC te gaan zitten in deze krappe ruimte. Dat kan natuurlijk niet en helaas moeten we besluiten het badkamertje dan toch maar wat breder te maken, dat kan alleen nog maar door de koelkastruimte naast het aanrecht op te offeren.  Even slikken, maar toch maar gedaan en de volgende dag de hele muur weer gedemonteerd en verplaatst. We verzinnen nog wel een creatieve oplossing voor de koelkast en de kookplaat.

Origineel behang
Achteraf gezien hadden we beter van te voren een tekening kunnen maken natuurlijk in plaats van op gevoel werken. Maar ja ik zat ooit in Lille in een hotel le Gare in  een vergelijkbare kamer als kamer 1, waar ook zo'n mini badkamer was gemaakt. Ik weet niet meer of ik toen die benauwde ruimte vervloekt heb, maar nu jaren later had ik dat badkamertje in mijn gedachten geïdealiseerd, ja Frankrijk hè Romantiek.


Hergebruik


De meeste materialen die we gebruiken in kamer 1 worden allemaal hergebruikt, het keukenblok, de keukenkraan, de emaille douchebak, de keukenkastjes, het wasbakje.  De tegels worden ook tweede hands en ook het originele behang blijft zitten op een muur. Alleen het hangtoilet, de waterleidingen en elektrakabels zijn nieuw.
Google+